Noutăţi
music
De ce să investim în muzică?
  • Posted:
  • June 8, 2015

Dragi părinţi, din multitudinea activităţilor extraşcolare la care vă gândiţi pentru copiii voştri, vă recomandăm cu încredere cursurile noastre de muzică. Instrumentele pe care le puteţi alege în cadrul centrului nostru sunt pianul, chitara (clasică sau electrică), tobe şi…voce.

De ce să oferim copiilor noştri ocazia învăţării unui instrument în copilărie? Iată mai jos principalele beneficii:

1. studierea unui instrument în mod consecvent, încă de la vârste fragede, îmbunătăţeşte performanţele copilului la şcoală. În ce mod, mai exact? Studiile de specialitate au concluzionat că muzica şi matematica se află în strânsă legătură. Se pare că muzica foloseşte acea parte a creierului care îl ajută pe copil să înţeleagă noţiunile matematice mult mai bine, îl introduce în noţiuni legate de fizică şi le măreşte în mod semnificativ capacitatea de concentrare şi de memorare.

2. Copilul are ocazia să-şi dezvolte abilităţile fizice, în special coordonarea şi abilităţile motrice. De exemplu, tobele sunt un instrument care necesită mişcarea coordonată a mâinilor, braţelor şi a picioarelor. La pian şi chitară este necesară folosirea simultană a ambelor mâini.

3. Stima de sine a copilului se îmbunătăţeşte în mod considerabil. Orele de muzică sunt un mediu sigur în care copiii învaţă să accepte şi să ofere o critică constructivă. Studiul în grup, în mod special, îl ajută pe copil să înţeleagă că nimeni nu este perfect şi că pentru toţi este loc de mai bine. Lecţiile demo şi concertele de sfârşit de an oferă ocazia copilului de a învăţa abilitatea de a se prezenta publicului, descoperind cum să-şi gestioneze emoţiile, cum să fie creativ şi să improvizeze atunci când sunt greşeli în execuţie şi cum să empatizeze cu publicul.

4. Spiritul de echipă este o altă abilitate importantă pentru a reuşi în viaţă şi în cadrul cursurilor noastre de grup punem accentul mult pe a-i învăţa pe copii ce înseamnă respectul reciproc, precum şi armonizarea şi completarea abilităţilor. Pregătirea pentru concerte reprezintă ocazia cea mai bună de a învăţa să facă muzică împreună, dar şi jocurile interactive la final de oră.

5. Perseverenţa reprezintă o altă abilitate fără de care cu greu îţi poţi clădi succesul în viaţă şi secretul unei bune performanţe la un instrument sau la voce ţine şi de însuşirea acestei abilităţi. Poţi avea rezultate de care să fii mulţumit doar dacă exersezi consecvent pentru atingerea scopului propus.

 6. Exprimarea sinelui. Muzica, ca orice formă de artă, reprezintă limbajul prin care îţi poţi exprima în mod real lumea interioară, mai ales atunci când cuvintele sunt total inutile. Muzica este, de asemenea, un remediu extrem de eficient împotriva stresului cotidian, de aceea încurajăm inclusiv adulţii să aleagă cursurile noastre!

 Undă verde la înscrieri pentru cursurile de instrument sau interpretare vocală, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi! Staţi aproape pentru detalii!

No Comments
Leave a Comment